Nena Lončar – dobitnica ovogodišnje Nagrade Mali princ

Na jubilarnom 15. međunarodnom dječjem festivalu „Vezeni most“ tradicionalno je uručena Nagrada Mali princ za najbolje djelo iz područja dječje književnosti i književnosti za mladež.

Selektori za Nagradu Mali princ – Ibrahim Kajan (BiH), Svetlana Kalezić-Radonjić (Crna Gora), Marina Gabelica (Hrvatska) i Zorana Opačić (Srbija) – nominirali su osam naslova:  Vjetrić nestaško Jelene Glišić i Djeca koja lete Nure Suljkanović (BiH), Puh Đorđe i duhovi Triftara Žarka Vučinića i Zovu me Čupa Nataše Nelević (Crna Gora), Dom iza žice Jasminke Tihi-Stepanić i Sve o Evi – Vodič za sanjare Nene Lončar (Hrvatska), Krokodil peva Vesne Aleksić i Banda neželjenih ljubimaca Uglješe Šajtinca (Srbija).

Prestižnu Nagradu Mali princ ove je godine dobila hrvatska autorica Nena Lončar za roman Sve o Evi – vodič za sanjare. Podsjetimo, roman Sve o Evi – vodič za sanjare osvojio je i Nagradu Grigor Vitez 2017. godine.

Druga hrvatska kandidatkinja, Jasminka Tihi-Stepanić sa svojom je knjigom Dom iza žice osvojila visoko treće mjesto.

Čestitamo svim autorima što su svojim knjigama predstavljali dječju književnost svojih zemalja, a posebne čestitke upućujemo ovogodišnjoj pobjednici, hrvatskoj autorici Neni Lončar te vas sve pozivamo da uživate u njezinom dvostruko nagrađenom romanu.

SVE O EVI

 

Nominirane knjige za Nagradu Mali princ 2018. godine:

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)